Lite tid til planlegging? Vi mener at du som jobber med de minste i barnehagen har verdens viktigste jobb! Barnas hjerne vokser og utvikler seg i rekordfart de aller første årene. Når du er sammen med barna i så mange timer hver dag, har du et viktig ansvar og en stor mulighet til å støtte denne utviklingen.

I artiklene på denne siden deler vi andres erfaringer med å bruke Bravo-leken i samlingsstunden. Kanskje ønsker din avdeling mer aktive, morsomme og læringsrike samlingsstunder – utviklet spesielt for de yngste barna i barnehagen. Vi har derfor laget 180 ferdige opplegg til samlingsstundene som kan brukes over to år i barnehagen, slik at du slipper planleggingen og heller kan fokusere på gjennomføringen. Les, bli inspirert og sett i gang selv!

Les mer om hvordan du får mer tid her!
Kunne du tenke deg 120 ferdige planlagte samlingsstunder som gjør at du får mer tid til barna? Et konkret verktøy som sikrer at personalet har et pedagogisk språkmateriell til daglig bruk? Et verktøy som passer for alle barn uavhengig av morsmål, alder og utgangspunkt?

Les mer

6 gode grunner til å prøve Bravo-leken
Over 250 barnehager i Norge og Danmark leker nå Bravo-leken. Språkstimuleringsverktøyet fungerer som et supplement til andre metoder og verktøy som brukes i en barnehage. Hvorfor bør du velge Bravo-leken til din barnehage?

Les mer

Bli en Bravo-avdeling!
Birgit Jensen Nes er pedagogisk leder og en av Bravo-sjefene i Tysnes. Hun er veldig fornøyd med Bravo-leken som språkstimulerings-verktøy. ”Forventningene ved oppstarten var relativt lave – det var få som hadde prøvd denne måten å jobbe på da vi startet i 2010. Vi visste likevel at tidlig innsats var viktig, så det kunne jo ikke skade å prøve”, fortsetter Birgit.

Les mer

En helhetlig barnehagehverdag
“Vi har alltid vært opptatt av helhet. Vi arbeider for at barna skal være trygge, at de får sanseopplevelser, fysisk aktivitet og spiser sunn mat. Med Bravo-leken har vi fått ny innsikt i hvorfor det er så viktig. Kunnskap om hjernen gir oss inspirasjon til å gjøre enda mer i hverdagen og knytter aktivitetene våre sammen, sier Eva-Lill Nilsen i Engehaugen menighetsbarnehage på Gjøvik.

Les mer

Færre hjelpetiltak etter tidlig Bravo-start
For tre år siden bestemte Andøy kommune at alle barnehagebarn skulle bruke Bravo-leken. Resultatet er at dagens 1.- og 2.-klassinger trenger færre spesialpedagogiske tiltak. – Satsningen er vellykket, sier skolesjef Torfinn Bø.

Les mer

6 tips til Bravo-leken i førskolegruppa
“Vi har aktive og varierte Bravo-økter for de eldste i barnehagen med oppgaveløsning og gode samtaler. Ungene er kjempegira!” forteller Vesla Bjerrang i Wig Wam barnehage.

Les mer

Bli med i Bravoklubben
Klikk deg gjerne innom Bravoklubben. En side full av tips til hvordan dere kan bruke materiellet og variere leken. Noen av tipsene er tilgjengelig for alle, mens andre får du tilgang til når du har kjøpt materiell eller deltatt på nettkurset. Vi håper Bravoklubben kan være et sted å hente inspirasjon for deg som leker Bravo-leken i barnehagen.

Besøk Bravoklubben