Bravo adventskalender – Julekrybben

bokogfigurer_680

Bravo adventskalender passer for de aller minste! Kalenderen er en bok der barna hver dag får møte en av gjestene i julekrybben. Det følger med 24 pappfigurer av Maria, eselet, sauen og alle de andre. Figurene kan lekes med og konkretiserer innholdet for barna. Gjør juleevangeliget levende og skap koselige adventsminner sammen.

Forhåndsbestill ditt eksemplar i dag!

249 kr

Produktbeskrivelse
Kalenderen er utformet som en bok med separate figurer der dere hver dag blir kjent med en ny gjest i julekrybben. Den tydelige teksten, de store bildene og pappfigurene lar barna oppleve juleevangeliet med alle sansene sine. Det er en bok som er godt egnet for samlesing, som betyr at barnet får se og lese i boken sammen med deg.

Hvilken dato er det i dag? Finn dagens figur, les ordet og setningen som hører til og bruk adventstiden til å bli kjent med de ulike personene og dyrene i julekrybben. Julekrybbefigurene i papp gjør opplevelsen enda mer levende for de
minste. Bruk sansene og snakk om figuren! Hvem er det? Hva gjør den? Hvilke farger har den? Er det et dyr eller et menneske? Hva tror du den tenker på?

lesestund_680

Pakker du inn figurene blir de til en adventskalender fylt med mening. Med ”lærertyggis” blir figurene en kreativ julekrybbe på veggen. Du kan også feste ispinner på og spille dukketeater med dem.

krybbe_680

Du finner mer inspirasjon på #bibelbravo! Kos dere sammen i adventstiden!

Ønsker du flere ressurser til trosopplæring? Les også om Bibel-bravo.

Forhåndsbestill ditt eksemplar i dag!

Bibel-bravo – trosopplæring for de minste

be_680

Gjør dere klar for Bibel-bravo! Målsetningen med Bravo-leken som trosopplæringsverktøy er å støtte de minste barna i deres utvikling av et nødvendig og egnet begrepsapparat for samtaler om tro og kristenliv. Barna får bruke alle sansene og hele kroppen aktivt i samlinger på ca. 20 minutter. Bibel-bravo utvikles høsten 2018 i et samarbeid mellom Intempo og Bok og Media. 

Jeg ønsker å få mer informasjon når produktet er klart!

Produktbeskrivelse
Flere enn 350 barnehager i Norge leker Bravo-leken, og i barnehagene handler Bravo-runden om grunnleggende begreper som farger, kjøretøy, klær, grønnsaker og er en del av samlingsstunden på ca. 10-15 minutter. Se mer om Bravo-leken for barnehager her. I Bibel-bravo velger vi ut tre tema fra hvert av de områdene i trosopplæringsplanen og lager materiell til ni Bravo-runder inkludert “ta med hjem-ressurs”.

Innhold i samlingen
Trosopplæreren gjør klar Bravo-runden eksempelvis til temaet “Gud har skapt meg” og plasserer fire stasjoner på gulvet i passelig avstand. I løpet av Bravo-runden får man sammen se og lytte til en lettlest bok at Gud har skapt hele meg, utforske begreper om kroppen med alle sansene, få erfaring med bokstaver og rekvisitter som illustrere dagens tema er et speil i boken og et kort med speil de kan ta med hjem. I samlingen får barna også lære enkle sanger med godt innhold. En terning med aktiviteter bestemmer hvilken aktivitet gruppen bruker for å forflytte seg fra stasjon til stasjon, og på den måten blir det til en aktiv og sansestimulerende lekeøkt.  Til hver samling følger det med et aktivitetskort med forslag til gjennomføring, tips til variasjoner og ytterligere konkretiseringer.

Det som går igjen under hvert tema/Bravo-runde er

  • Bravo Maxibok – en lettlest bok som ved hjelp av stor tekst og illustrasjon forteller om temaet
  • Ord- og bildekort – som utdyper og forklarer temaet videre
  • Bokstavkort – som kan brukes til å skrive/stave nøkkelord og som løfter frem nøkkelord fra temaet
  • Opplevelse/aktivitet – som bidrar til at barna får en rikere erfaring og kan bruke sansene sine aktivt
  • Fysisk aktivitet mellom stasjonene
  • Sangforslag

Det vil også til hvert tema bli utviklet en liten «ta med hjem-ressurs» tilpasset målgruppen.

Ni temaopplegg
Tre tema hører inn under den første hovedbolken i trosopplæringsplanen; Livstolking og livsmestring. Temaene som er valg er: Gud har skapt meg, trygghet ogtilgivelse. Under den andre bolken;  Kristen tro og tradisjon, er temaene pinse, dåp og kirkerommet. Under den siste hovedbolken; Kristen tro i praksis,  følgende tre tema valgt ut: bønn, fellesskap og nåde.

Alt materiellet samles i en kasse som er oversiktlig og vi legger vekt på brukervennlighet slik at det skal være enkelt å forberede og rydde opp etter hver samling.

Etterhvert vil du finne mer informasjon og inspirasjon på #bibelbravo!

Høres det spennende ut? Møt oss på Trosopplæringskonferansen 17. oktober, eller fyll ut kontaktskjema for mer informasjon.