bokogfigurer_680

Julekrybben

24 figurer i desember

Denne adventskalenderen passer for de aller minste! Kalenderen er en bok der barna hver dag får møte en av gjestene i julekrybben. Det følger med 24 pappfigurer av Maria, eselet, sauen og alle de andre. Figurene kan lekes med og konkretiserer innholdet for barna. Gjør juleevangeliget levende og skap koselige adventsminner sammen.

Kjøp kalenderen hos Bok&Media

249 kr

Produktbeskrivelse
Kalenderen er utformet som en bok med separate figurer der dere hver dag blir kjent med en ny gjest i julekrybben. Den tydelige teksten, de store bildene og pappfigurene lar barna oppleve juleevangeliet med alle sansene sine. Det er en bok som er godt egnet for samlesing, som betyr at barnet får se og lese i boken sammen med deg.

engelihand_680

Hvilken dato er det i dag? Finn dagens figur, les ordet og setningen som hører til og bruk adventstiden til å bli kjent med de ulike personene og dyrene i julekrybben. Julekrybbefigurene i papp gjør opplevelsen enda mer levende for de minste. Bruk sansene og snakk om figuren! Hvem er det? Hva gjør den? Hvilke farger har den? Er det et dyr eller et menneske? Hva tror du den tenker på?

krybbe680

Pakker du inn figurene blir de til en adventskalender fylt med mening. Med ”lærertyggis” blir figurene en kreativ julekrybbe på veggen. Du kan også feste ispinner på og spille dukketeater med dem.

lesestund_680

Du finner mer inspirasjon på #bibelbravo! Kos dere sammen i adventstiden!

Ønsker du flere ressurser til trosopplæring? Les også om Bibel-bravo.

Forhandlere
Bok&Media, Oslo (på nett og i butikk)
Bergen Kristne Bokhandel
Jæren Kristne Bokhandel, Bryne
Koinonia, Bryne
Kristelig Bokhandel, Haugesund
Sunnbok, Stord
Høyer bokhandel, Arendal

Kjøp kalenderen hos Bok&Media

bibelbravo_680

BibelBravo

Trosopplæring for de minste

Gjør dere klar for BibelBravo! Målsetningen med Bravo-leken som trosopplæringsverktøy er å støtte de minste barna i deres utvikling av et nødvendig og egnet begrepsapparat for samtaler om tro og kristenliv. Barna får bruke alle sansene og hele kroppen aktivt i samlinger på ca. 20 minutter. BibelBravo utvikles høsten 2018 i et samarbeid mellom Intempo og Bok og Media. 

Jeg ønsker å få mer informasjon når produktet er klart!

Produktbeskrivelse
Flere enn 350 barnehager i Norge leker Bravo-leken, og i barnehagene handler Bravo-runden om grunnleggende begreper som farger, kjøretøy, klær, grønnsaker og er en del av samlingsstunden på ca. 10-15 minutter. Se mer om Bravo-leken for barnehager her. I BibelBravo velger vi ut tre tema fra hvert av de tre områdene i trosopplæringsplanen og lager materiell til ni Bravo-runder inkludert «ta med hjem-ressurs».

Innhold i samlingen
Trosopplæreren gjør for eksempel klar Bravo-runden til temaet «Gud har skapt meg» og plasserer fire stasjoner på gulvet i passelig avstand. I løpet av Bravo-runden får man sammen se og lytte til en lettlest bok som handler om at Gud har skapt hele meg. Sammen utforsker barn og voksne begreper om kroppen med alle sansene, barna får også erfaring med bokstaver og rekvisitter som illustrerer dagens tema og et speilkort de kan ta med hjem. I samlingen får barna også lære enkle sanger med godt innhold. En terning med aktiviteter bestemmer hvilken aktivitet gruppen bruker for å forflytte seg fra stasjon til stasjon, og på den måten blir det til en aktiv og sansestimulerende lekeøkt.  Til hver samling følger det med et aktivitetskort med forslag til gjennomføring, tips til variasjoner og ytterligere konkretiseringer.

Det som går igjen under hvert tema/Bravo-runde er

  • Bravo Maxibok – en lettlest bok som ved hjelp av stor tekst og illustrasjon forteller om temaet
  • Ord- og bildekort – som utdyper og forklarer temaet videre
  • Bokstavkort – som kan brukes til å skrive/stave nøkkelord og som løfter frem nøkkelord fra temaet
  • Opplevelse/aktivitet – som bidrar til at barna får en rikere erfaring og kan bruke sansene sine aktivt
  • Fysisk aktivitet mellom stasjonene
  • Sangforslag

Det vil også til hvert tema bli utviklet en liten «ta med hjem-ressurs» tilpasset målgruppen.

Ni temaopplegg
Tre tema hører inn under den første hovedbolken i trosopplæringsplanen; Livstolking og livsmestring. Temaene som er valg er: Gud har skapt meg, trygghet ogtilgivelse. Under den andre bolken;  Kristen tro og tradisjon, er temaene pinse, dåp og kirkerommet. Under den siste hovedbolken; Kristen tro i praksis,  følgende tre tema valgt ut: bønn, fellesskap og nåde.

Alt materiellet samles i en kasse som er oversiktlig og vi legger vekt på brukervennlighet slik at det skal være enkelt å forberede og rydde opp etter hver samling.

Etterhvert vil du finne mer informasjon og inspirasjon på #bibelbravo!

Høres det spennende ut? Fyll ut kontaktskjema for mer informasjon.