Hanne ble "Månedens Bravo-sjef" i april

manedensbravosjefapril_680

Vi har nå kåret årets fjerde «Månedens Bravo-sjef». Ped. leder Hanne Reinskou Velle er en aktiv Bravo-sjef i Ikornnes FUS barnehage og leker Bravo-leken der.  Hun ble nominert av Bjørg Astrid Vik fordi hun mener at Hanne gjør en flott jobb med Bravo-leken.

Dette er vi selvsagt helt enig i, og har derfor kåret henne til «Månedens Bravo-sjef» i april. Vi gratulerer! Dette bør selvfølgelig feires. Derfor har Ikornnes FUS barnehage fått tilsendt et spesiallaget opplegg for en Bravo festrunde! Spesiallagde ord- og bildekort, diplom til Bravo-sjefen og diplomer til alle barna i ekte Bravo-stil. I tillegg følger det med en helt ny Bravo-lue i ull fra Devold.

manedensbravosjefapril2_680Vi stilte Hanne noen spørsmål, og her er svarene vi fikk.

1.     Hva er det morsomste med Bravo-leken?
Det morsomste med Bravo-leken er engasjementet til barna. Gløden og iveren de har under en Bravo-runde viser at dette er noe de har stort utbytte av. Blikket og oppmerksomheten deres er som limt fast til den som leder leken. Jeg synes det er engasjerende at det «over alt» snakkes om hvordan barn lærer med hele kroppen og fysisk aktivitet som en forutsetning for hjernens utvikling. Dette er jeg opptatt av. Det er utrolig viktig med nære og engasjerte voksenroller.

2.     Hvor lenge har dere lekt?
Vi startet med Bravo-leken høsten 2013.

3.     Hva har du blitt mest overrasket over etter at dere/du begynte å leke Bravo-leken?
Det mest overraskende, og mest positive ved å leke Bravo-leken er det sosiale samspillet som oppstår i leken. Felles opplevelse og felles glede. Det smitter over på resten av dagen, og skaper en skikkelig sammensveiset gjeng. Tilvenningstiden følte jeg gikk så bra når vi hadde denne inkluderende og gledes-spredende aktiviteten daglig.

4.    Hva er ditt beste Bravo-tips til andre som leker Bravo-leken i barnehagen?
Det går fint an å tilpasse bravo-leken til din barnegruppe, det er vel egentlig helt nødvendig. Inkluder de temaene barnegruppa interesserer seg i. Vi hadde for eksempel mange bilmerker med, som vi fant igjen på turer og på parkeringsplassen. Jeg lagde en mappe av voksduk, som gjorde det lett å ta med Bravo-kortene ute.

Hvem blir «Månedens Bravo-sjef» i mai?
Ønsker du å nominere en kollega som gjør en ekstra innsats med Bravo-leken i barnehagen? Målet vårt er å løfte frem ansatte over hele landet som gjør en ekstra innsats for å gi barna i barnehagen eller på skolen en utvikling som varer gjennom Bravo-leken. Om din kollega har tittelen Bravo-sjef eller ei, spiller ingen rolle. Det er jobben personen gjør som er viktig og som vi ønsker å vise at vi setter stor pris på! I tillegg har dere sjansen til å vinne et skreddersydd opplegg for en Bravo festrunde, med jubel, fanfarer, salutt og diplomutdeling til store og små. Og en fresh Bravo-lue som kun finnes i et begrenset opplag.

Send oss din nominasjon i dag og skriv kort hvorfor hun/han fortjener å vinne. Og vet du hva – det er lov å nominere seg selv! Alle nominerte fra januar til april er med i kåringen videre. Klikk her for å sende oss en e-post eller kommenter i kommentarfeltet under.

Del gjerne!

Hvem vil du nominere som «Månedens Bravo-sjef» i mai?