Månedens Bravo-sjef i desember

mndbravosjefdesember_680

Vi har kåret fjorårets siste «Månedens Bravo-sjef»! Pedagogisk leder Siv Bente Tørresdal er Bravo-sjef i Førresdalen barnehage i Tysvær kommune. Styrer Marthe Amundsen nominerte Siv Bente, og skriver følgende:

«Siv Bente viser eit engasjement, glede og glød for Bravo-leken i vår barnehage. Dette viderefører ho til barn, dei andre tilsette og foreldra. Ho har god kontroll på kategoriane, og deler arbeidet med andre tilsette med å tenke Bravo i alt arbeidet ho gjer på avdelinga og fløya si. Me er veldig glad for å jobbe saman med Siv Bente som er ein dyktig, reflektert og engasjert pedagog som virkelig fortjente å bli «Månedens Bravo-sjef», og me gleder oss til å feire ho.»

Førresdalen er en av flere barnehager i Tysvær som har lekt Bravo-leken siden 2012, da Bravo-leken ble gjennomført som ett av flere pilotprosjekter i Haugalandsløftet. Det er veldig flott å se at barnehagene viderefører arbeidet som ble startet for snart fem år siden!

Feiringen av Bravo-sjefen ble gjennomført etter nyttår, og de var veldig fornøyd med overraskelsen de fikk tilsendt i posten. Et spesiallaget opplegg med ord- og bildekort, diplom til Bravo-sjefene og diplomer til alle barna i gjennomført Bravo-stil og en egen Bravo-lue i ull fra Devold.

Siv Bente har også svart på de samme spørsmålene som de tidligere Bravo-sjefene.

1.     Hva er det morsomste med Bravo-leken?

Puslestasjonen. Barna liker denne godt og er så stolte når de mestrer. Alle får følelsen av at de klarer å binde ord og konkreter/bilder sammen. Mye klapping og glede.v

2.     Hvor lenge har dere lekt?

Ca. 5 år!

3.     Hva har dere blitt mest overrasket over etter at dere/du begynte å leke Bravo-leken?

Hvor fort barna lærer nye vanskelige ord som vi ellers gjerne ikke hadde introdusert dem for. F. eks. hydraulikk, svingkrans og ulike insekter med navn som vi voksne ikke kan fra før.

4.    Hva er ditt beste Bravo-tips til andre som leker Bravo-leken i barnehagen?

– Mye klapping og glede (overdrevent).
– Vise film på foreldremøte fra en Bravo-økt i barnehagen.
– Lage en Bravovegg der bildene eller ordene en er ferdig med kan henges opp for å bruke dem videre i barnehagehverdagen.
– Statistikk og bildelotto på tur med temaene i Bravo-leken f.eks. tøffe kjøretøy, dyr, former o.a. Her kan du lese et gjesteinnlegg fra Førresdalen som viser hvordan de kombinerer statistikk med tøffe kjøretøy.

Egen facebookgruppe for Bravo-sjefer
Etter oppfordring fra noen Bravo-sjefer har vi nå opprettet en egen gruppe for Bravo-sjefer på facebook. I denne gruppen kan Bravo-sjefer over hele Norge stille spørsmål, få hjelp og dele av sine tips og erfaringer. Slik kan vi sammen gjøre Bravo-leken enda bedre! Du finner gruppen her, den er lukket, slik at bare Bravo-sjefene kan se innholdet. Be om å få bli medlem ved å følge lenken: https://www.facebook.com/groups/BravosjefNorge/

Facebooksiden Bravo-leken blir som før med oppdateringer fra oss. Følg oss gjerne der også for å få med dere siste nytt!

Del gjerne!