En fin måte å lære norsk på, sier månedens Bravo-sjef i oktober

mndbravosjefoktober_680

Vi har kåret «Månedens Bravo-sjef» i oktober! May Gunn Ellingsen er barne- og ungdomsarbeider og Bravo-sjef i Solund barnehage i Solund kommune. Hun ble nominert av styrer Anne-Brith Tangenes som skriver følgende: «May Gunn Ellingsen har lang fartstid i barnehagen, vi snakker snart 30 år! Ho er ein av våre mest erfarne medarbeidarar. Då ho høyrde om og vart kjent med Bravo leiken på kurs i 2009 kom ho tilbake til barnehagen med eit stort engasjement – «det er dette vi treng, vi kan ikkje la vær!»

Vi starta i januar 2010 og May Gunn har vore pådrivaren. Ho passa på at alt var på plass, skapte engasjement  hos oss andre, veileda oss underveis og lagde nye kort når vi ikkje fann «Breiflabb, hjerteskjell  og Uer» i boksen. Ekstra bra er det at ho passer på oss i kvardagen, henter oss inn når vi dett av lasset i ein travel kvardag og ho leikar det heilt på barnas premiss. Og barna «digger» det! Når vi no ser så gode resultat av arbeidet vårt er vi glad for at May Gunn fann dette engasjementet i 2009 og tok det med seg tilbake til Solund barnehage, at ho framleis passer på at vi fortset, for barnas del! Bravo May Gunn!

May Gunn vart overraska under eit felles fruktmåltid ute i barnehagen. Styrar tok ein Bravo runde med korta vi hadde fått tilsendt, men sparte to kort til runde to. May Gunn satt saman med ungane, like engasjert som alltid. Ho reagerte ikkje på orda, men då kortet « Månadens bravosjef» kom, og etterpå diplomen med henna namn – då vart ho overraska. Kjekt å kunne glede, og hedre, ein av medarbeidarane på denne måten. Vi feira med flagg, ballongar og lappekaker og hadde ei fin markering på uteplassen. Og det beste, barna hedra ho på sin måte: «Hurra for May Gunn» ljoma gjennom lufta.

may-gunn-2

Solund barnehage er en av barnehagene som har holdt på lengst med Bravo-leken. Styrer Anne-Brith Tangenes har tidligere også skrevet et blogginnlegg om hva de har gjort i Solund. Det kan du lese her.

De fikk tilsendt et spesiallaget opplegg med ord- og bildekort, diplom til Bravo-sjefen og diplomer til alle barna i gjennomført Bravo-stil. May Gunn fikk også en egen Bravo-lue i ull fra Devold.

May Gunn har som de tidligere kårede Bravo-sjefene også svart på noen spørsmål om Bravo-leken, og her er svarene hennes.

 

1.     Hva er det morsomste med Bravo-leken?

Det kjekkaste med Bravo-leken er at den er for alle, og borna likar svært godt kombinasjonen av ord/setningar og fysisk aktivitet!

2.     Hvor lenge har dere lekt?

Vi har leika denne leiken sidan 2010, og har mykje godt utstyr!

3.     Hva har du blitt mest overrasket over etter at dere/du begynte å leke Bravo-leken?

Det som har overraska meg mest med Bravo-leken er at den kan nyttast til det meste vi arbeider med i barnehagen. Og den er heilt flott til å presentere nye tema med,  då kan vi lage kort sjølve med den teksten som passar oss, t.d. Lysfest o.l.

4.    Hva er ditt beste Bravo-tips til andre som leker Bravo-leken i barnehagen?

Det beste bravo-tipset eg kan gi til andre som leiker Bravo-leken i sin barnehage er:  Få leiken på dagsplanen og bruk den. Det er ein kjempegod måte til å lære borna norsk. Eg tenkjer då spesielt på dei som kjem til vårt land med eit anna språk i ryggsekken. 🙂

Egen facebookgruppe for Bravo-sjefer
Etter oppfordring fra noen Bravo-sjefer har vi nå opprettet en egen gruppe for Bravo-sjefer på facebook. I denne gruppen kan Bravo-sjefer over hele Norge stille spørsmål, få hjelp og dele av sine tips og erfaringer. Slik kan vi sammen gjøre Bravo-leken enda bedre! Du finner gruppen her, den er lukket, slik at bare Bravo-sjefene kan se innholdet. Be om å få bli medlem ved å følge lenken: https://www.facebook.com/groups/BravosjefNorge/

Facebooksiden Bravo-leken blir som før med oppdateringer fra oss. Følg oss gjerne der også for å få med dere siste nytt!

Del gjerne!