Pedagogens tips til app for småbarnsforeldre

Vroom vroom.. Hva tenker du når du hører dette? Et barn som nettopp har lært lyden som bilen lager? En bil som kommer i stor fart? Eller kanskje den nye amerikanske appen vroom? Den setter i alle fall fart på hjerneutviklingen til barna våre. I sommer kom jeg over en splitter ny app for foreldre. “Every parent has what it takes to be a brain builder”, er et av slagordene appen kommer med. Nettopp du som mor eller far har det som trengs for å bygge barnas hjerne! Dette traff meg midt i hjertet. Så klart måtte jeg teste ut denne appen! Tenk at vi som foreldre kan bidra til barnas hjerneutvikling bare ved å være tilstede i øyeblikkene!

Hensikten med appen er å gi foreldre til barn fra 0-5 år mange små tips til å gjøre hverdagslige situasjoner enda mer lærerike og utviklende for barnet. Hver dag kan du få et nytt tips eller du kan velge tips ut i fra hvilken aktivitet du og barnet gjør til en hver tid. Du legger inn alderen til barnet ditt, slik at tipsene du får er tilpasset akkurat ditt barn. I tillegg til å få vite hva du kan gjøre, får du også tilleggsinformasjon om hva som skjer i barnets hjerne under aktiviteten.

Kombinasjonen av Bravo-leken og Vroom er helt unik. I Bravo Skills er det mange kort med ord og bilder av matvarer. Når du gjennomfører en helt vanlig Bravo-runde blir barna kjent med både hvordan de ser ut, hvordan de skrives og hvordan ordene høres ut. I Bravo-runden er intensiteten høy og derfor passer det så godt å bruke appen Vroom til å dvele mer med begrepene resten av dagen. Her er et av tipsene appen Vroom kommer med.

Matprat (0-1 år)

Når du koser deg med frukt og grønnsaker kan du fortelle barnet ditt hva du gjør. “Når jeg tar en bit av eplet lager det en sprø lyd. Når du får tenner, kan du også spise eple”. Dersom barnet ditt responderer eller prøver å ta på det, så la det få kjenne på eplet. Si: “Det er glatt, ikke sant?”

Hjernestoff

Når du snakker med barnet ditt vil delen i hjernen som prosesserer lyd aktiveres, og dette hjelper barnet å forstå hva det hører. Det setter også i gang handlingsdelen av hjernen, som forbereder barna på å si ord. Selv om barnet ditt ikke kan snakke enda, vil denne enkle aktiviteten hjelpe barnet til å lære seg å snakke.

Appen finnes kun på engelsk, men er likevel lett å forstå. Jenta mi og jeg har testet ut flere av tipsene med stor suksess! Appen Vroom kan lastes ned både fra Google Play og App Store. Den anbefales virkelig! Det er et kjempefint supplement til Bravo-leken. Les mer om Vroom her.

Har du lyst å prøve appen i kombinasjon med Bravo Skills? Kjøp Bravo Skills her.

Dette innlegget er absolutt ikke sponset av noen. Vi ønsker bare å dele gode ideer med dere som er opptatt av barnas utvikling.

– Elisabeth

Del gjerne – så flere får vite om denne supre appen!