Bravo Active – Aktive undervisningsøkter for 1. – 10. trinn

Vi vet at ingen lærer så raskt og så enkelt som barna på småbarnsavdelingen i barnehagen, men det betyr ikke at det er for sent å lære noe når man har blitt eldre! Hjernen er plastisk og formbar hele livet, og responderer blant annet godt på økt puls, entusiasme og variasjon. Hvordan kan Bravo-leken inspirere elever i skolealder? Kan mer systematikk og fysisk aktivitet påvirke entusiasmen og motivasjonen helt opp på ungdomstrinnet? Med nyåpnet bibliotek og fokus på systematisk begrepstrening, variert undervisning og fysisk aktivitet vil Skåredalen skole i Haugesund bli den første 1. – 10. skolen som lager daglige Bravo-runder for sine elever.

Etter 45 minutt ekspress-innføring i oktober 2019 og 45 min workshop på hvert trinn tok lærerne utfordringen med å prøve ut daglige 15 minutters økter med Bravo-inspirert begrepstrening de kommende ukene.

Vi har lagt ut forslag til bruk av Bravo Kickstart på 1. og 2. trinn, Bravo Level Up på 3. og 4. trinn og maler for ukeplaner til 5. – 10. trinn i vår nye Bravo Active-modul i nettkurset vårt. Modulen er under utvikling og vi håper den kan inspirere flere skoler til systematisk begrepstrening, mer fysisk aktivitet og variert undervisning på alle trinn!

Se nettkurset her!

Har din skole lyst å prøve ut Bravo-leken hos dere?
Vi har åpent og gratis nettkurs for alle. Det er utviklet med bakgrunn i barnehagen, men om barna ikke har lekt Bravo før, vil Bravo-materiellet kunne brukes helt opp til 4. trinn for økt begrepsforståelse, større ordforråd og bedre språklig bevissthet.

Bruk gjerne Bravo Kickstart på 1. og 2. trinn og Bravo Level up på 3. og 4. trinn. Ferdig materiell til 1. – 4. trinn kan bestilles her! Materiellet finnes på nynorsk, bokmål, lulesamisk, nordsamisk og sørsamisk.

Fysisk aktivitet og læring – til hvilken effekt?

Se erfaringer fra forskningsprosjekt om Active Smarter Kids fra Sogndal her.

Les også Vista Analyses rapport om resultater fra barnehagefeltet her!

Del gjerne!