Bravo-leken og smittevern

Vårens Bravo-runder ble avbrutt for de aller fleste da barnehagene stengte i mars. Nå åpner barnehagene igjen, og spørsmålet mange stiller seg er; hvordan kan vi leke Bravo-leken og samtidig ta hensyn til smittevern?

Kortene tåler antibac, men i begrenset mengde. Vann og såpe anbefales ikke. Terningen kan vaskes med såpe og vann. I denne perioden er det nok best om det er den voksne som viser og bruker kortene, og at dere kanskje unngår puslestasjon der barna tar på kortene? Som alltid må lokale tilpasninger gjøres, men kanskje kan noen av disse forslagene gjøre det mulig å fullføre vårens uker?

  • Fordeling av materiell på kohortene – alternativ 1: Hva med å fordele ulike ukeplaner med tilhørende kort ut over de ulike kohortene og rullere uke for uke? Rekkefølgen er ikke avgjørende, men vær oppmerksom på puslestasjonen. Lag alternativ puslestasjon om nødvendig – gjerne uten kort.
  • Fordeling av materiell på kohortene – alternativ 2: Kan en kohort ha full Bravo-runde med kort en uke mens de andre kohortene bruker bokstaver og lager egne bokstavstasjoner?
  • Bokstavene er enkle å laminere slik at de tåler mer spriting og kan også bestilles flere av. Varier med kopiering av ord, skriving, første lyd med skattejakt og enda mere gøypå stasjonene.
  • Kan den voksne trille terningen i denne perioden? Flere terninger kan bestilles eller dere kan skrive ut lykkehjulet på ressurssiden vår som kan skrives ut og laminere.
  • Start gjerne der dere slapp om det er mulig.
  • Om dere har barn som ikke får begynne i barnehagen enda, så kan barn som har kjente diagnoser eller forsinket språkutvikling søke NAV hjelpemiddelsentralen om å få hele pakken hjem! Ta kontakt, så hjelper vi dere med søknad.
  • bObles-møblene kan tørkes av med støvrulle om de er veldig skitne og deretter vaskes med såpe og vann.

Lykke til! Vi heier på dere – som vi alltid har sagt; Dere har verdens viktigste jobb! 👏😘