Han får ekte mat rett i magen!

Go sondemat til knapp

– Maten vi spiser påvirker både humøret og helsa, og det har vært viktig for meg å gi min sønn ekte mat selv om han har knapp, sier Heidi Aabrekk. Nå inviterer hun andre familier til å prøve den nyutviklede suppen Go sondemat Elg og Go sondemat Kylling.

I lang tid har jeg ønsket å kunne bestille ferdige supper, som et supplement til den maten vi lager selv. Til dette prøveprosjektet har vi funnet en fantastisk samarbeidspartner Mere Mat, som har laget kvalitetssupper til dagligvarebransjen i mange år. Vi har i felleskap og i samråd med ernæringsfysiolog, utviklet to av forhåpentligvis seks oppskrifter. Suppene er laget av ekte mat, de er næringstette, gluten- og melkefri og inneholder et variert utvalg av grønnsaker.

Bestill suppene her!

Helhetlig innsats
Intempo har arbeidet for en ekstra tidlig og helhetlig innsats siden 2009 og har hatt hovedfokus på språk- og sansestimulering gjennom Bravo-leken og barnas motoriske utvikling gjennom bObles. Nå står ernæringen for tur. Kostholdsrådene fra helsedirektoratet er tydelig på at mer grønnsaker, mer fisk og mindre sukker er nøkkelfaktorer for god helse. Gjennom suppe-satsingen håper Intempo og bidra til at barn over 1 år og voksne med knapp får et tilbud om ekte mat som kan serveres gjennom sonden, som et supplement til annen sondemat.

Kjøtt først – fisk senere?
De første to suppene er Go sondemat Elg- og kikerter og Go sondemat Kylling, begge inneholder varierte grønnsaker og er kokt på oksekraft. Dersom responsen er god vil vi utvikle fire supper til, forteller Aabrekk, og da forhåpentligvis minst èn fiskesuppe. Mere Mat vil produsere suppene og de leverer minimum 21 frosne beger med kjøletransport. I storproduksjon av mat er det mange hensyn som må tas, men vi er svært fornøyd med sammensetningen og håper dette kan gjøre hverdagen minst like sunn som vanlig – og litt enklere for flere!

Bestillingsfristen for prøveprosjektet er 5. desember kl 12, 2017 og suppene kan bestilles her!

Helfo og NAV grunnstønad
De fleste får dekket sondeernæring gjennom Helfo, men ekte mat tilfredsstiller ikke kravene til medisinsk ernæring. Dette mener vi er en mangel i regelverket og arbeider med saken. Foreløpig må man dekke utgiftene til sondemat av ekte mat selv eller eventuelt gjennom forhøyet grunnstønad hos NAV.

Del gjerne med de du kjenner som kan være interessert i Go sondemat!