5 tips til deg som vil leke Bravo med babyen din

Skills småbarn

Jeg heter Elisabeth og jobber i Intempo. To ganger har jeg vært i fødselspermisjon og lekt Bravo, og jeg har ikke angret! Jeg har gjort meg mange ulike Bravo-erfaringer og har derfor lyst til å dele noen gode tips for å komme i gang med Bravo-leken! Å stimulere til nysgjerrighet, lek og læring har blitt en naturlig del av min rolle som mor, og jeg håper at det er noe du også har lyst til!

Visste du at du er den aller viktigste for babyen din? Måten du er på ovenfor barnet ditt vil sette varige spor, på godt og vondt. Kombinasjonen av å smile og hvile er derfor uslåelig! Vær uthvilt når du leker Bravo-leken med barnet ditt slik at leken blir en god opplevelse både for deg og den lille. Husk også på å variere leken for babyen og la sanseinntrykkene du gir barnet være tydelige og høyintensive!

Tips 1: Vær i forkant
Å få en baby i hus for første gang snudde ganske så opp ned på tilværelsen vår. Fra å ha all verdens tid til alt mulig, følte jeg på at jeg nå stort sett var opptatt med en ting, babyen. Å være i forkant med forberedelsene er et godt tips om du venter baby!

Tips 2: Tenk potensiale
Barnet ditt har kommet til verden. Et nytt liv! Et liv som utvikler seg hver dag. Livet viser seg i form av et smil, et håndgrep, et nytt ord. Det er nå barnet ditt legger grunnlaget for resten av livet. Det er nå barnet ditt er mest mottakelig for læring. Hjernen er i rivende utvikling, og derfor må du tenke stort, og huske på at barnet har et enormt potensiale for å utvikle seg. Det beste er at du kan bidra til dette helt selv! Du har det som skal til for å legge grunnlaget for en utvikling som vil vare resten av livet!

Tips 3: Lag en sjakkmønstervegg rundt stellebordetsjakkmonster
Stellebordet er et viktig sted i babyens liv. Her er babyen ofte våken og oppmerksom. Finn frem svarte og hvite ark og heng de opp i sjakkmønster på veggen ved stellebordet. Dette er utviklende for synet. Babyer liker sterke kontraster, så legg merke til hvordan barnet ser og ser på sjakkmønsteret. Fest etterhvert en figur i en klar farge i den ene ruten og se hvordan barnet fester blikket på figuren. Flytt den rundt og erstatt med nye figurer etterhvert.

Tips 4: Skriv på blanke ordkort og vis dem frem
Du trenger: Blanke ordkort og rød tusj

pappahand_680Kort med kjente og kjære ord som omgir barnet kan du lage på forhånd. Skriv navnet til babyen, søsken, mamma, pappa og andre i familien. Har du bilder av familiemedlemmene kan du gjerne lime dem på baksiden. Skriv også ned andre ord som babyen vil omgi seg med. Lag gjerne kategorier på fem og fem ord med ting fra stellebordet, leketeppet, vogna, vugga og kroppsdeler, klær og farger.

Når babyen er mellom 0 og 4 måneder kan dere leke Bravo-leken i et rolig tempo. Synet er ikke ferdig utviklet og gode kontraster er derfor viktig. Babyen sover også mye i denne perioden. Kanskje er det bare på stellebordet at babyen er ordentlig våken. Bruk gjerne denne tiden til å prate og vise ord- og bildekort. Hold kortet foran babyen og vent til han fokuserer. Si ordet høyt og tydelig samtidig som babyen får se på kortet. Bruk et kort hver dag og gjør det gjerne flere ganger om dagen.

Tips 5: Samspillsøkter i rolig tempo
Du trenger et av disse produktene: Bravo Mini, Bravo Explore, Bravo Skills eller blanke kort

Vi har utviklet Bravo Mini  og Bravo Explore spesielt for de aller yngste og Bravo Skills både for de små og de som er litt eldre. Du finner alle her. I disse pakkene finner du ulike ferdigtrykte kort, blanke kort og tusj til å skrive ord selv, terning, alfabet, aktivitetskort og lottokort. Til hver pakke følger det også med ukeplaner slik at du kan lett kan sette i gang å leke Bravo-leken hjemme. Du kan allerede nå titte i nettkurset vårt, for enda flere tips, videosnutter og hjelp til hvordan du kommer i gang hjemme. Under ser du en snutt av hvordan en dag med Bravo Explore kan se ut.

 

Del gjerne med andre som er hjemme i permisjon.