Gå ned fra bordet nå!

 

Ikke klatre på bordet, Ida! Ikke hopp på stolen, Mats! Forsiktig med kanten, Sivert! Kjenner du deg igjen i disse instruksene?

De fleste møbler er laget av voksne og for voksne. «De voksnes møbler» er ikke laget for å bli klatret på, hoppet på, løftet opp, mistet ned, gynges på og sånn kan vi fortsette.. Men hva om barna fikk lage sine egne møbler? Hvordan ville de sett ut og hvordan ville barna brukt møblene i leken? bObles har laget møbler som skal stimulere barn til bevegelse og la de tumle i sitt eget univers. Både de minste barna og de største barna kan leke med bObles. Møblene lar barna boltre seg i motoriske utfordringer både høyt og lavt. Har dere møbler som stimulerer til aktivitet?

Klumsete barn
Både hjemme og i barnehagen er det vi voksne som setter grenser. Ofte er det et relativt stort gap mellom barns egne ønsker for aktivitet og de grenser vi voksne setter for barna. Forskning viser at barn fra den gamle overklassen i England hadde langt dårligere motorikk enn barn fra middelklassen. Mens barna fra middelklassen fikk utfolde seg friere og klatre på møbler, måtte barn fra overklassen sitte pent. I dag er de fleste norske hjem møblert som den gamle overklassen. Vi ønsker kanskje ikke at barna skal klatre på bordet, eller hoppe fra vinduskarmen. Derfor har vi heller aldri hatt så mange barn med motoriske utfordringer. Disse blir gjerne omtalt som «klumsete barn» uten noen annen diagnose.

bObles har utviklet møbler som lar barna utforske verden og et kreativt univers.

bObles – et tumleunivers inne
Vi ønsker å presentere noen spennende, danske designmøbler som inspirerer barn – spesielt de aller yngste til å bevege seg mer innendørs. Det betyr ikke at vi skal slutte å leke i snøen, men kanskje innetiden kan bli preget av flere motoriske utfordringer? Da kan barnas erfaring og balanse øke, som gjør at snø og is kan utforskes på en trygg måte allerede første vintersesongen? Vi vet jo at det blir morsommere når man mestrer.

bObles alene og i Bravo-runden
bObles er et friskt tilskudd til Bravo-runden for mer variasjon mellom stasjonene. Men møblene kan også gjerne brukes alene som jungelgym. Hva med en krokodille-trapp, krabb under maurslukerne eller hopp fra skilpadde til skilpadde på vei til neste stasjon? Dette kan kanskje bli en morsom variant til terningen? Resten av innetiden kan møblene stå fremme. Maurslukerne kan bli bord og stoler, krokodillene kan gjøre det enklere å nå opp til en hylle, skilpaddene kan snus opp-ned og snur du elefanten har du en gyngehest og balansestol.

Har du lyst å prøve? Se vår barnehagepakke her.

Tilbakemelding fra mor som har fått «kyllingen»
«Vi fikk bObles-kyllingen i gave da minstemann ble født. Dette var en gave vi ble glade for alle sammen, men det er nok storesøster på 2,5 år som har brukt den mest til nå. bObles-kyllingen innbyr til aktivitet der den ligger på gulvet i sine glade farger. Hun hopper opp på den, ned fra den og over den. Hun løper rundt den, balanserer på, sitter og vipper og viser gjerne frem de nye kunstene sine! Det er morsomt å se at hun helt av seg selv finner nye bruksmåter og hun blir stødigere på aktivitetene hun prøver seg på!»

Del gjerne!