Go sondemat – ekte mat rett i magen for deg som har knapp

Go sondemat er ekte mat rett i magen og er et tilbud vi ønsker å utvikle og gi barn og voksne som har knapp! Produksjon av Go sondemat har vært og er fremdeles et prøveprosjekt for å se om det er interesse for produktet. I løpet av 2018 tok interessen seg opp og flere ønsket å kjøpe produktet.

Likevel står prosjektet nå på vent, fordi det ikke er Intempo AS som lager suppene selv. Vår samarbeidspartner på produksjon måtte i 2018 trekke seg på grunn av manglende kapasitet til å bli med videre i prosjektet. Vi synes selvfølgelig dette er kjedelig og jobber videre med å finne ny produsent. Har dere tips til aktuelle nye produsenter for suppen tar vi gjerne imot dette. Meld gjerne også din interesse for å bestille Go sondemat, og vi tar kontakt med deg når leverandør er på plass og vi er klare for nye produksjoner.

Vi har i samarbeid med Margit Vea satt opp sondematkurs for voksne med knapp og foreldre til barn med spesielle behov og barn med knapp. Vi vil anbefale dere å delta på disse kursene hvis dere har mulighet. På kurset vil du få tips til næringsrik hjemmelaget sondemat som er enkel å lage. Ønsker du å delta på sondematkurs med Margit Vea, kan du lese mer om dette her.

Meld din interesse for Go sondemat 


Go sondemat Elg- og kikerter og Go sondemat Kylling.

Begge suppene er næringstette, glutenfri, melkefri og basen er oksekraft. Suppene tines, varmes forsiktig opp og serveres i knappen som et supplement til annen sondemat. Produktet passer for barn over 1 år og voksne som har knapp og må vurderes for hver enkelt i samråd med lege eller ernæringsfysiolog. Vi er svært fornøyd med sammensetningen og håper dette kan gjøre hverdagen minst like sunn som vanlig – og litt enklere for flere!

Ingredienser og næringsinnhold Go sondemat

Elg, havre, grønnsaker og kikerter: Vann, potet, havregryn, elgkjøtt, gulrot, nepe, søtpotet, kikerter (ferdig kokt),  demi-glace (Oksekraft (vann, oksebein), grønnsaksbuljong (vann, løk, gulrot, laurbærblad, løpstikke, timian, sort pepper, persille), tomatpuré, solbær, rødvineddik, salt, honning), rapsolje, persille (fersk), himalayasalt, timian (tørket).

Næringsinnhold per 100 gram Næringsinnhold per enhet 530 gram
Energi: 387 kJ Energi: 2051,2 kJ
Kalorier: 93 kcal Kalorier: 491 kcal
Fett: 3,8 g Fett: 19,9 g

Herav mettede fettsyrer: 0,5 g

Herav mettede fettsyrer: 2,9 g

Karbohydrat: 9,1 g Karbohydrat: 48,1 g

Herav sukkerarter: 1,3 g

Herav sukkerarter: 6,7 g

Kostfiber 1,8 g Kostfiber: 9,4 g
Protein: 4,7 g Protein: 25 g
Salt: 0,3 g Salt: 1,8 g

Kylling, quinoa og grønnsaker: Vann, kylling, kokosmelk, quinoa, muskat gresskar, squash, demi-glace (Oksekraft (vann, oksebein), grønnsaksbuljong (vann, løk, gulrot, laurbærblad, løpstikke, timian, sort pepper, persille), tomatpuré, solbær, rødvineddik, salt, honning), stangselleri, rapsolje, gurkemeie, koriander (fersk) og himalayasalt.

Næringsinnhold per 100 gram Næringsinnhold per enhet 530 gram
Energi: 351,3 kJ Energi: 1861,7 kJ
Kalorier: 84 kcal Kalorier: 444 kcal
Fett: 4,4 g Fett: 23,2 g

Herav mettede fettsyrer: 1,9 g

Herav mettede fettsyrer: 9,9 g

Karbohydrat: 5,0 g Karbohydrat: 26,5 g

Herav sukkerarter: 1,0 g

Herav sukkerarter: 5,2 g

Kostfiber 0,7 g Kostfiber: 3,9 g
Protein: 5,7 g Protein: 30,4 g
Salt: 0,2 g Salt: 0,8 g