Gratisressurs om påsken

Last ned en helt ny gratisressurs om påsken! Dagene i påskeuken har spesielle navn og mange ulike begreper hører til denne høytiden. I denne Bravo-runden får barna lære mer om de ulike påskedagene med hele kroppen og alle sansene sine og blir samtidig kjent med kristen praksis knyttet til påsken.

Skriv ut Maxiboken på din målform under og dette opplegget som forklarer innholdet på de fire ulike stasjonene i Bravo-runden.

Påskeuken – Maxibok – Bokmål
Påskeveka – Maxibok – Nynorsk

Inviter barna med på en Bravo-runde i barnehagen, på skolen eller i menigheten. Gjør som forklart på side 2 i opplegget og kos dere sammen!

Flere Bravo-runder med kristent innhold
Om du liker opplegget om påsken ligner det mye på de ni andre oppleggene om dåpen, kirkerommet, pinsen, bønn, fellesskap, nåde, trygghet, tilgivelse og Gud har skapt meg, som hører til produktet BibelBravo og som finnes i en egen samleboks. BibelBravo er utviklet av Intempo, som også har laget språkverktøyet Bravo-leken som er tatt i bruk i over 400 barnehager i Norge. Les mer om BibelBravo og Bravo-leken på intempo.no og intempo.no/bibelbravo

Formidling av påskefortellingen i barnehager uten kristen formålsparagraf
Religionsviter Ragnhild Laird Iversen har skrevet et blogginnlegg som tar for seg dette med formidling av påskebudskapet i barnehagen. Rammeplanen for barnehagens innhold og oppgaver gir tydelige føringer for at personalet i barnehagen skal «gi barna kjennskap til og markere merkedager, høytider og tradisjoner i den kristne kulturarven og andre religioner og livssyn som er representert i barnehagen» (Utdanningsdirektoratet 2017: 55). Men det er tydelig at dette tolkes og følges opp ulikt i ulike barnehager, avhengig av både hvor barnehagene er og hvem som jobber der (Rosland og Toft 2013, Hidle og Krogstad 2015, Krogstad og Hidle 2015). Lurer du på hvordan dette kan gjøres anbefaler vi å lese hele hennes blogginnlegg, og gjerne bruke hele eller deler av vår gratisressurs.

Del gjerne!