Kanskje ønsker din helsestasjon og du å sette fokus på læring og språkstimulering? Aldri senere vil barn lære så raskt som i de første leveårene. Helsestasjonen er en arena der en når så å si alle barn. Vi vil bidra med å fremme barns psykomotorisk utvikling og læring ved å sette fokus på språkstimulering, variert bevegelseserfaring, næringsrikt kosthold og godt samspill. I artiklene på denne siden ser du hvordan din helsestasjon kan bruke Bravo-leken gjennom de faste konsultasjonene.

Dersom du er mor eller far og ønsker å leke med språket hjemme sammen med barnet ditt, kan du her også lese om andre foreldres erfaringer med bruk av Bravo-leken hjemme. Les, bli inspirert og sett i gang selv!

Slik kan din helsestasjon bruke Bravo Mini
Intempo ønsker å rette fokuset mot de første 1000 dagene av barnas liv, for aldri senere vil barn lære så raskt som i de første leveårene. Vi ønsker å inspirere til å stimulere hjernen på alle positive måter for å så tidlig som mulig fremme tilknytning, utvikling og læring.

Les mer

Vi rigger en hjerne for livet
Siden 2009 har Intempo AS arbeidet for konkrete tiltak for de aller yngste  – framfor kartlegging, for å rigge hjernen for livet. I 2016 og 2017 opplever vi den største etterspørselen noensinne etter verktøy for ekstra tidlig innsats og aldri har så mange nye kommuner tatt i bruk Bravo-leken for alle barn!

Les mer

Jeg leker Bravo, fordi det er gøy for mor og barn
”Det er gøy fordi du har en gylden mulighet til å lære barnet ditt bokstaver, ord og begreper, samtidig som du leker og blir godt kjent med barnet ditt”, forteller Marianne Morland, mor til Filip og Jonas. Hun startet å leke Bravo da Filip var 3 måneder. ”Smilet han gav meg da han så sitt eget navn gjorde at jeg fikk lyst til å leke Bravo-leken”.

Les mer

De første 1000 dagene er viktigst
Eidsberg kommune har det siste året satset ekstra på de yngste barna. Målet er å gi dem en god start på livet. Hjemmet, helsestasjonen og barnehagen er barnets første møte med samfunnet og det viktige grunnlaget for videre utvikling legges nettopp her. Sparebankstiftelsen Østfold Akershus har finansiert satsingen.

Les mer

Gjør flerspråklighet til en naturlig del av familien
Hvor tidlig bør barna lære seg flere språk? Så tidlig som mulig sier Therese, mamma til Noëmi på 2 år. Datteren hennes får leke med språket hver dag ­– fordi det er så moro! Hun bor i Amsterdam, sammen med sin norske mor og nederlandske far. Det gjør at de leker både på norsk, nederlandsk og engelsk.

Les mer

5 morsomme måter å leke aktivt med språket på
Bruk øyeblikkene der all hennes oppmerksomhet er vendt mot deg. Hun venter spent på at du skal si noe, gjøre noe, hva som helst. Hun kan herme lyder og uttrykk, hun kan se, høre, smake og føle, hun kan sanse. Og viktigst av alt – hun kan lære. Lær fem pedagogiske leker som får fart på språkutviklingen til barnet ditt.

Les mer