Helsestasjon

Jeg leker Bravo, fordi det er gøy for mor og barn

”Det er gøy for mor, fordi du har en gylden mulighet til å lære barnet ditt ord og begreper, samtidig som du leker og får god kontakt med barnet ditt”, forteller Marianne Morland, mor til Filip og Jonas.

Er du hjemme med barnet ditt? Eller har du lyst på en morsom ettermiddagsaktivitet etter barnehagen? Uansett situasjon er Bravo-leken en morsom og lærerik måte å leke med språket på. Vi leker Bravo-leken for moro skyld, og for barnehjernens skyld!

Marianne startet med å vise eldstemann Filip ord- og bildekort da han var 3 måneder. ”Smilet han gav meg da han så sitt eget navn før jeg hadde sagt det, det var stort. Det var det som gjorde at jeg fikk lyst til å leke Bravo-leken”, forteller hun.

”Vi har lekt Bravo-leken i perioder med Filip i over et år. Nå er han 18 måneder og jubler når han får se ord- og bildekortet med sau på. Bæ bæ roper han før jeg rekker å si sau.” Marianne deltok på kurs i Bravo-leken i Bergen for å lære mer. ”Kurset har gjort meg mer bevisst på hvor lett det er å bruke ord- og bildekortene i hverdagen. Er det en ny grønnsak som skal smakes på, avslutter vi gjerne Bravo-runden ved kjøkkenbenken hvor Filip får kjenne og smake.

Opp fra sofaen og ned på gulvet
Mariannes beste Bravo-tips til andre foreldre er å leke enten en Bravo-runde eller gå på skattejakt etter middag. Da er de små mette og gode og skikkelig gira, selv etter en lang dag i barnehagen. For de voksne er det gjerne helt motsatt. Alt man ønsker er å synke ned i sofaen og slappe av med en kopp kaffe. Nettopp da er det ingenting som er bedre enn en skikkelig runde med rulling, snurring, krabbing, åling eller flying. Det er en fin måte å aktivisere barnet på, og en fin måte for de voksne å få i gang blodsirkulasjonen og smilet på. ”Vi leker nå med Filip hver dag etter middag, og jeg merker stor forskjell på språket hans. Det er helt utrolig hvordan han suger til seg alt jeg sier til ham. Nå som språket kommer mer og mer for hver dag, er dette virkelig et godt tidspunkt for å holde på med Bravo-leken”, sier Marianne.

Andremann Jonas har kommet enda tidligere i gang med leken enn storebroren. ”Vi viser han kort der det står mamma og pappa og han følger også med når jeg leker med Filip. Når Jonas blir fire måneder skal vi starte opp med å følge ukeplanene som følger med i Bravo Explore. Det er veldig greit å følge et opplegg noen andre har planlagt. Det gjør det både enkelt å komme i gang og lett å gjennomføre”, avslutter Marianne.

Se hvordan en annen familie leker Bravo-leken i filmen under.

Materiell for 30 gode og sansestimulerende samspillsøkter. For babyer fra 4 – 12 mnd.

1.490,00krVelg alternativ

Utforsk verden og lek Bravo sammen med barnet ditt de tre første årene.

1.650,00krLes mer

Materiell for 24 uker med artige Bravo-økter hjemme.

2.250,00krKjøp