Månedens Bravo-sjef i mai

vagsmarka_680

Vi har nå kåret årets femte «Månedens Bravo-sjef». Ped. leder Birgit Jensen Nes har hatt ansvar for Bravo-leken i en årrekke og jobber i Vågsmarka barnehage.  Hun ble nominert av styrer Eldbjørg Knudsen som skriver følgende: «Eg ønsker å nominere Birgit Jensen Nes i Vågsmarka barnehage som Månedens Bravo-sjef. Det er fordi ho no har jobba med Bravo-leken kontinuerleg i 4 år. Dette ser me gode resultater av. Barna som no byrja på skulen har knekt lesekoden dei aller fleste, og alle har eit stort ordforråd. Ho har klart å motivere og gjere Bravo spanande alle desse åra. Ho har også vore med meg og hatt motivasjonssamling i ein nabokommune der ho snakka om korleis me kan gjennomføre Bravo-leken kvar dag, både inne og ute i skogen. Ho er ein god ambassadør for Bravo-leken :)»

Til dette er det bare en ting å si. Imponerende arbeid! Godt gjennomført! Vi har derfor valgt å kåre Birgit til «Månedens Bravo-sjef» i mai. Vi gratulerer! Vågsmarka barnehage hadde overraskelsesfest for Birgit og barna med et spesiallaget opplegg for en Bravo festrunde som de fikk tilsendt fra oss i premie! Spesiallagde ord- og bildekort, diplom til Bravo-sjefen og diplomer til alle barna i ekte Bravo-stil. I tillegg følger det med en helt ny Bravo-lue i ull fra Devold.

Birgit har svart på noen spørsmål om Bravo-leken også, og her er svarene hennes.

1.     Hva er det morsomste med Bravo-leken?
Det er ein gøy leik som gjev ei felles oppleving med engasjerte barn og vaksne. Barna blir kjent med mange nye spennande begrep. Fantastisk kjekt å sjå at heilt små barn kan læra å kjenna igjen lange ordbilete. Me «badar» barna i ord!

2.     Hvor lenge har dere lekt?
Me har leika Bravo i  4- 5 år!

3.     Hva har du blitt mest overrasket over etter at dere/du begynte å leke Bravo-leken?
Kor fort barna kan læra å kjenna att ordbileta. 1 – 2 åringar og!  Det er utrulig viktig at me ikkje undervurderer dei minste barna i barnehagen. Bravo vekker barnas interesse for bokstavar og lydane til bokstavane. Flott hjelp til den fyrste lyderinga, og ikkje minst god lese- og skriveførebuande aktivitet. Barn som leiker Bravo i barnehagen har ein stor fordel den dagen dei byrjar på skulen!

4.    Hva er ditt beste Bravo-tips til andre som leker Bravo-leken i barnehagen?

  • Ha Bravo til fast tidspunkt kvar dag.
  • Ha alltid ein stasjon der barna får delta aktivt.
  • Engasjerte pedagogar gjer alle i personalet engasjerte.
  • La alle i personalet ta del i Bravo arbeidet og forklar kvifor arbeidet med Bravo er så viktig!

Hvem blir «Månedens Bravo-sjef» i juni?
Ønsker du å nominere en kollega som gjør en ekstra innsats med Bravo-leken i barnehagen? Målet vårt er å løfte frem ansatte over hele landet som gjør en ekstra innsats for å gi barna i barnehagen eller på skolen en utvikling som varer gjennom Bravo-leken. Om din kollega har tittelen Bravo-sjef eller ei, spiller ingen rolle. Det er jobben personen gjør som er viktig og som vi ønsker å vise at vi setter stor pris på! I tillegg har dere sjansen til å vinne et skreddersydd opplegg for en Bravo festrunde, med jubel, fanfarer, salutt og diplomutdeling til store og små. Og en fresh Bravo-lue som kun finnes i et begrenset opplag.

Send oss din nominasjon i dag og skriv kort hvorfor hun/han fortjener å vinne. Og vet du hva – det er lov å nominere seg selv! Alle nominerte fra januar til mai er med i kåringen videre. Klikk her for å sende oss en e-post eller kommenter i kommentarfeltet under.

Del gjerne!

Hvem vil du nominere som «Månedens Bravo-sjef» i juni?