Månedens Bravo-sjef i desember

En hyggelig desembermorgen ble alle barna i Hammeren barnehage samlet for en felles adventssamling, før det var tid for en real Bravo-fest! Marit Gursli, på Revehiet avdeling ble denne månedens Bravo-sjef! Hun fikk en real feiring med Bravo-heiarop, applaus, jubel, salutt og gode ord. 

Kollegaene hennes er nok også noen skikkelige kreative sjeler, for dette var litt av en nominasjon:

1219 Bravo-sjef hammeren2_680Marit er en bauta med bøttevis av krutt,
hun er stødig, engasjert og kreativ og står på uavbrutt.
Hun er raus og varm, hun møter barna der de er. Hun er virkelig en voksen barna liker å ha nær. Når det kommer til BRAVO er Marit fokusert. Hun ordner klar til samling og er KJEMPEENGASJERT! Barna elsker BRAVO-samling, det er et høydepunkt i dagen. Vi øver på terningen og ruller rundt på magen.
BRAVO har blitt en slager og vi ser at det bærer frukt. En utvikling så positiv at vi elsker hvordan BRAVO blir brukt!
Marit fortjener ros og skryt for alt hun kan og gjør. Så at HUN kan bli “Månedens Bravo-sjef”, det syns vi VIRKELIG hun bør! 

 

Inkluderende språksatsing
Hammeren barnehage er en av barnehagene som startet opp med Bravo-leken i 2019. De er med i prosjektet “Inkluderende språksatsing” i Rogaland og deltok på kurs i august. Nå kan også din barnehage få denne sjansen om den ligger i Agder eller Rogaland, for i februar starter vi opp en ny runde med “Inkluderende språksatsing” for 20 barnehageavdelinger i Rogaland og 10 i Agder. Mer om dette finner du her.

Tips fra en fersk Bravo-sjef
Som tidligere Bravo-sjefer har også Marit svart på noen spørsmål fra oss.

  • Hvordan har det vært å starte opp med Bravo-leken?

Det har vært helt topp! Både barn og voksne var super engasjert, dette var gøy. Det var nytt og spennende, en helt ny rutine i hverdagen. Vi ruller og kryper mens vil lærer ord og utrykk.

  • Kan du fortelle litt om hvordan dere organiserer leken?

Vi har valgt å ha hele gruppa på ca. 10 barn. Vi er inne på et rom, der vi har stasjonene på de to kortveggene inne på rommet og beveger oss fra en side av rommet til den andre etter hver stasjon. Etter at vi har hatt den 3. stasjonen reiser vi oss opp på plassen og rister på hele kroppen, så setter vi oss ned og begynner på puslestasjonen. Dette er like gøy hver gang. På puslestasjonen får jeg glede av å se hvor spente barna er på hva jeg har med som vi kan se, smake eller lukte på. Vi prater mye om det vi ser og setter ord på om tingen på bildet er stor, lett osv. Til og med musikk med blokkfløyte er spennende.

  • Hva har du blitt mest overrasket over etter at du begynte med Bravo-leken?

Det må være når en 2- åring klarer å kjenne igjen ord som jeg holder på å stave med bokstavkortene. Og når de ser på bildene og sier hva det er.

  • Hva er ditt beste Bravo-tips til andre?

Lek og ha det gøy, finn konkreter for å ha med underveis på stasjonene. Bruk tid på puslestasjonen med å snakke med barna om hva de ser eller smaker osv. Det er gull å få den gode samtalen sammen. Og er det litt hektisk en dag, der tiden går for fort, så finn fram terningen og noen byggeklosser i forskjellige farger, trill terningen og gjør øvelsene mens dere finner ting som har den samme fargen som byggeklossene. Så kan dere telle alle tingene dere fant som siste puslestasjonen.

Direktesendt Bravo-veiledning
Mandag 13.1. fra 11.30-13.30 holder vi igjen en direktesendt Bravo-veiledning i gruppen for Bravo-sjefer på Facebook. I denne direktesendingen vil vi ha fokus på oppstart av Bravo Kickstart fra 11.30-12.30 og Bravo Level Up fra 12.30-13.30.

For å delta i direktesendingen må du være medlem av gruppen Bravo-sjef Norge, og det kan alle som leker Bravo-leken være, uavhengig av om du leker hjemme, i barnehagen eller på skolen. Du finner gruppen her, den er lukket, slik at bare medlemmene kan se innholdet. Be om å få bli medlem ved å følge lenken: https://www.facebook.com/groups/BravosjefNorge/.

Del gjerne!