Nå er det tid for hjemmeaktiviteter

Kjære foreldre! Er du hjemme med barna? Her er en oversikt over aktiviteter for barn som kan gjøre overgangen til hjemmelivet enklere. Last ned og skriv ut gratis Bravo-ressurser for lærerike og hyggelige aktiviteter hjemme.

Opptak av livesendinger
Vi deler av vår erfaring med lekne og lærerike aktiviteter for de minste og de litt større. Med mer tid sammen har vi nå en unik mulighet til å støtte barna våre i deres språkutvikling, motoriske utvikling og skape minnerike hverdager med spennende innhold.
Del 3: Se opptak av: Tips og råd for deg som er hjemme med barnehagebarn
Del 2: Se opptak av: Hvilken dag er det i dag?
Del 1: Se opptak av: Tips og praktiske råd for aktiviteter hjemme

20 gratis samlinger for barnehagebarn og barn i småskolen
Fire uker med digitalt innhold til for Bravo-leken finner du her. Skriv dem ut, vis dem evt. digitalt og sett i gang med deres egne samlingsstunder hjemme. Se hvordan i opptaket av vår livesending på Facebook.

Hvorfor Bravo-leken?
Mange barn er vant med å leke Bravo-leken i barnehagen, og de elsker det! Nå kan dere gjøre Bravo-aktiviteter hjemme og gjøre denne tiden minnerik! Bravo-leken er en lek og et pedagogisk verktøy som styrker barnas språk og motorikk gjennom målrettet stimulering av sanser og bevegelse i kombinasjon med ord, bokstaver og bilder. Bravo-leken er først og fremst utviklet for bruk i barnehagen, men egner seg også godt som hjemmeaktivitet. Under finner du gratis tips til sanger, leker, bordaktiviteter og mye mer. Er Bravo-leken ny for deg? Se nettkurset vårt som er åpent og gratis for alle. Nettkurset er ikke en forutsetning for å gjennomføre aktivitetene under, forklaringen finner du på hver lenke.

Brett en spåkopp
En spåkopp er morsom å leke med, og kjempefin til å lære farger og mengder. Visste du at spåkopp heter cootie catcher på engelsk og egentlig er en form for origami? Her finner du en med farger og her finner du en med mønster.

Hvilken dag er det i dag?
De aller fleste barnehager snakker om hvilken måned, dag, dato og vær det er hver dag. dette kan dere gjøre hjemme også! Last ned ferdige datokort og illustrasjoner til værkortene som du selv kan skrive ut.

Lag en vindmølle
Hva er vind? Jo, det er luft i bevegelse. Når du løper, begynner vindmøllen å snurre rundt! Hvor fort klarer du å få den til å snurre? Last ned en vindmølle her.

Lær nye sanger
Se, hør og lær alfabetdansen! I Alfabetdansen får barna synge alle bokstavene i alfabetet med bevegelser til!

Syng med på Bravo-karaoke! Her kan dere lære to morsomme sanger om mengder og geometri, både på bokmål og nynorsk.

Lag noe godt
Både små og store synes det er godt med popkorn. En fin aktivitet er å pynte og brette popkorn-bokser. Det smaker enda bedre når barna har laget boksen de får popkorn i selv. Last ned og skriv ut her.

De hverdagslige aktivitetene som er knyttet til kjøkkenet er en fantastisk arena for et helhetlig læringsmiljø. Visste du at barn spiser mer grønnsaker når de kutter dem selv? Her er oppskriften på en god og næringsrik grønnsakssmoothie.

Tid for fysisk aktivitet?
En sansetur i naturen er godt for liten og for stor. Hva med en ferdig laget natursti? Eller en spennende jakt etter vårtegn?

I barnehagen bruker barna en terning for å fremme fysisk aktivitet. Hjemme kan du laste ned dette aktivitetslykkehjulet for å skape mer aktivitet inne. Si for eksempel: “Nå skal vi pusse tennene! Snurr lykkehjulet og se på hvilken måte dere skal forflytte dere til badet. Det ble gå baklengs“. Andre gode tips er å bruke lykkehjulet til å få barna til å hente noe du trenger!

Lærerik Barne-TV
Se noen nostalgiske Bravo-snutter. Kanskje lærer dere noe nytt?

Bravo-TV på nynorsk
Bravo-TV på bokmål

Bravo-leken – også et hjelpemiddel
Har barnet ditt forsinket språkutvikling og trenger ekstra språkstimulering? Søk NAV Hjelpemiddelsentral om Bravo Kickstart/Level Up til hjemmebruk. Les mer her.

Dette håper vi du vil dele med flere! Tagg gjerne med #bravoleken om du prøver noen av aktivitetene!