Hjelpemiddel

Lillegull Emily trener med bObles

Tekst: Åshild Holt Lona
Dato: 9. august 2018

Vår datter Emily på åtte år har hatt bObles start snart et års tid, og har hatt stor glede og nytte av disse modulene både til lek og trening hjemme og på skolen. I tillegg til å være veldig funksjonelle, er de også utrolig lekre møbler som pynter opp på barnerommet og på skolen. Nylig fikk hun bObles up også innvilget som hjelpemiddel, og nå er flere av modulene med på trening og lek daglig.

Edit: Fra juni 2019 er bObles start og bObles up slått sammen til en pakke bObles start/up.

bObles start/up består av en maursluker, en stor fisk, to krokodiller, tumlesteiner, en elefant og en donut og passer for barn som har behov for å øve på å sitte, gå eller stå. Emily kan på gode dager nesten sitte med god støtte, og har de siste ukene brukt modulene mer og mer, – da spesielt under fysioterapitimene på skolen. Hun har i tillegg søkt og fått innvilget ormen på grunnlag av sine behov.

Emily har brukt både “elefanten” og “maurslukeren” som ryggstøtte mye, da hun nå kan sitte på gode dager med noe støtte. Maurslukeren er genial og består av fire størrelser – de kan også brukes som krakk og stol i tillegg til mange fysiomuligheter! For Emily som trener mye i knestående bruker hun mest de to største maurslukerne.

emily_maursluker_ryggstotte_680

emily_maursluker_680

“Donut” og “elefant” er to av favorittene, og her ser dere Emily trene på donuten.

img_5902

På bildet under er “krokodillen” i action. Emily sitter på “donuten”, og med støtte fra en voksen bak bruker hun krokodillen som krakk for å stabilisere. Ved sangstund på skolen sitter hun ofte på denne måten! Krokodillen er også super å ligge på til magetrening.

emily_donut_krokodille_680

emily_krokodille_mageleie_680

På de to bildene under trener hun i mageleie på “anden”. Med ei jente som har såpass masse bevegeligheter som Emily må da en voksen samle og støtte f.eks. beina. Da kan Emily fokusere på å jobbe med resten av kroppen.

emily_andunge_680

emily_andunge2_680

Under trener Emily på “ormen”. Her får hun godt tak og trener hardt i mageleie. Gjennom denne øvelsen får hun styrket beina og overkroppen, og balanserer frem og tilbake. Denne øvelsen kan hun gjøre en god stund på en god dag. Sideleie på ormen er også en god øvelse.

emily_orm_mageleie_680

emily_orm_sideleie_680

Linker
Les mer om Lillegull Emily på bloggen hennes.

Brosjyrer
Se bilder og les mer i våre brosjyre: bObles start/up fra intempo as_webbrosjyre

Lær enda mer om de ulike funksjonene til bObles-modulene: Les vår bruksveiledning.

Kontaktinformasjon
Kontakt oss for en hyggelig prat, produktdemonstrasjon eller tilbud! Ønsker du å kjøpe bObles uten å søke gjennom NAV HMS ber vi deg ta kontakt med oss direkte på post@intempo.no.

Les mer om bObles start/ up her. Søk om hjelpemidlet hos NAV her. HMS Art.nr: 253705

For mer informasjon om bObles kan du kontakte Heidi Aabrekk på tlf. 97043426 eller på e-post.

Flere artikler om hjelpemiddel