Nytt og enda bedre Bravo-materiell

Kalde, hvite knoker tviholder rundt håndtaket på trillekofferten. Jeg glir litt bakover for hvert steg på fortauet som er fint måkt, mens jeg hører grusen skrape i hjulene. Kofferten er full av Bravo-utstyr, svetten renner,  gatenummerene stemmer nesten, og endelig, der ser jeg et huskestativ og et fargerikt skilt på veggen! Nå blir det Bravo-kurs!

Slik har det vært til nå, når vi, Heidi eller Elisabeth, har kommet til deres barnehage for å holde Bravo-kurs. Neste gang vi kommer er heldigvis utstyret halvparten så tungt i vår koffert, det tar mindre plass i hyllene deres og er også rimeligere for dere! Verdien for barna er fremdeles like stor, ukeplanene og kategoriene er gjort noen fiffige justeringer på og alt er fremdeles tilgjengelig på bokmål, nynorsk og dansk. Hvorfor har vi oppdatert materiellet?

Ser barn bedre enn før?
Da vi startet i 2009 ble vi anbefalt å ha så stor skrift som mulig på grunn av små barns umodne synssans, og dere har siden den tid introdusert de store ord og bildekortene til flere enn 25 000 barn! Dere har gjort en kjempejobb, men det viser seg at vi har båret unødvendig tungt materiell rundt omkring i barnehagene, materiellet har tatt uforholdsmessig stor plass hos dere og siden papir er dyrt har det også kostet litt mer enn vi skulle ønske. Såå… trommevirvel: Vi lanserer nå Bravo Kickstart/Level up i en pakke som er mindre og rimeligere enn før!

Hjernen og synssansen
Pensumbøker og opplysningsfilmer om umodne sanser, modningsteorier om at barn skal få modnes i eget tempo og tankegangen om at vi “vi venter og ser” er utdaterte! Du kjenner dem igjen når de snakker om forbedring, modning, når de er klar for det og så videre. Hjerneforsker Audrey van der Meer mener dette gjelder særlig relatert til evne til å fokusere og fargesyn.

“Helt nyfødte fokuserer akkurat som oss på 20 cm – det vil si at de ser de viktige tingene i livet; sine egne hender og ansiktet til omsorgspersonen når de får mat veldig godt – og fargerike bilder med høy kontrast blir satt pris på helt fra fødselen av. Koordinasjonen mellom øynene og dybdesynet blir nok litt bedre i løpet av de første månedene, men når spedbarn begynner å strekke seg etter leker rundt 5 måneder ser de som regel like godt som oss og vil fint være i stand til å se mindre kort.

Bravo Kickstart/Level up
Størrelsen på ord- og bildekortene er derfor halvert, og vi får nå plass til både Bravo Kickstart og Bravo Level up i en stor kasse som rommer alt dette:

  • 378 Kickstart ord- og bildekort
  • 126 Level up ord- og bildekort
  • 252 Level up lottokort
  • 19 tegnspråkplansjer til 19 kategorier av ord
  • Tøyterning med fysiske aktiviteter
  • 2 sett alfabetkort
  • 80 blanke kort + tusj
  • 10 Maxibøker
  • 2  x 24 ukeplaner
  • 1 stativ

Les mer om produktet og se flere bilder her.

Liker du materiellet vårt? Spre det gjerne til andre som kan ha nytte av det!