Ressurser til pinsefeiring

Det som skjedde i pinsen er kanskje litt mindre kjent for barna enn juleevangeliet og påskens budskap. I BibelBravo handler den ene av ni temasamlinger om pinse og gjennom fire stasjoner er målsetningen å gjøre pinsefortellingen og Den hellige ånd mer konkret for de aller minste!

Aktiviteten mot slutten av samlingen er å lage flammekroner og har man god tid kan man også lage vindmøller. Flammekronene kan du kjøpe ferdig trykt i vår nettbutikk og under finner du en gratis mal og en veiledning for å lage vindmølle.

Vindmølle – Bokmål
Vindmølle – Nynorsk

Slik så det ut når barna i Solkollen barnehage, Flekkerøy fikk være med på BibelBravo med pinsetema.

Hva er BibelBravo?
BibelBravo er et helt nytt trosopplæringsverktøy for de aller yngste. Det er utviklet over samme lest som Bravo-leken, et språkverktøy som de siste ti årene har vært i bruk i over 350 barnehager i Norge og Danmark. BibelBravo kan bidra til variert og konkret trosopplæring i hjemmet, i kirken, i barnehagen og på skolen.

BibelBravo gjør det enklere for deg å skape aktive samlinger der barna får bruke hele kroppen og alle sansene sine. BibelBravo består av materiell til ni temasamlinger som setter fokus på grunnleggende tema ved kristen tro og tradisjon, kristen tro i praksis og livstolking og livsmestring. De ni samlingene dåp, kirkerommet, pinse, bønn, fellesskap, nåde, trygghet, tilgivelse og Gud har skapt meg inkluderer alle ulike sanseopplevelser som gjør at barnet sammen med den voksne tilnærmer seg temaet på flere ulike måter. Temaheftet som følger med forklarer det hele og gjør det lett å gjennomføre en samling med BibelBravo ut i fra materiellet som er ferdig laget. Materiellet finnes på bokmål og nynorsk, samisk oversettelse vil forhåpentligvis komme etterhvert!

Samlingene er tilpasset Trosopplæringsplanen for Den norske kirke og kan brukes på ulike måter i Trosopplæringen. De kan fungere som selvstendige opplegg, som andaktstund på småbarnssang eller som en del av en gudstjeneste. Og de kan selvfølgelig brukes igjen og igjen, og selvsagt også i andre kristne sammenhenger enn i kirken.

Les mer om BibelBravo her.

Kjenner du noen som bør vite om dette?